Airconditioning

Airconditioning

Airconditioning staat letterlijk voor klimaatbeheersing. In tegenstelling wat vaak gedacht wordt, is airconditioning meer dan koeling alleen. De moderne airconditioners zijn complete luchtbehandelings systemen. Deze koelen, verwarmen, ontvochtigen en ventileren. Tevens zijn er units waar een plasma luchtreiniger is ingebouwd.

Werking

Alle airconditioners werken volgens het zelfde principe. De binnenunit zuigt de te koelen/verwarmen lucht aan. Na het stoffilter te zijn gepasseerd, wordt de lucht gekoeld/verwarmt met een speciaal milieuvriendelijk koude middel dat continu in het aircosysteem wordt rond gepompt. Het neemt warmte van de te koelen binnen lucht over. Na afkoeling/verwarming wordt de gekoelde en gefilterde lucht weer de ruimte ingeblazen.

Rendement

Wij leveren alleen de meest geluidsarme en energie zuinig inverter units die leverbaar zijn. Bijna alle units komen bedrijfsmatig in aanmerking voor een belasting voordeel. Dit heet energieinversteringsaftrek afgekort wordt dit de EIA genoemd.
Dit is voor particulieren natuurlijk ook fijn om te weten, het rendement is hoog en de energieverbruik is laag in verhouding met verouderde aan/uit units. Met de inverter techniek bespaart u 30 tot 40% per jaar op uw energie kosten als u dit vergelijkt met het gebruik van de aan/uit units. Alle inverter airconditioners zijn te gebruiken als snelle en energie zuinige verwarmingsinstallatie.

Inverter techniek

Een ander groot voordeel van de inverter unit, is dat te conditioneren lucht geen grote temperatuur schommelingen ondergaat. Dit komt door dat de compressor in het buitendeel toerengeregeld is. Dit houdt in dat de compressor aftoert als de lucht in de ruimte de juiste temperatuur bereikt heeft, en indien nodig meteen weer optoert. Als bijvoorbeeld een aan/uit unit is ingesteld op 21 graden, stopt de unit met koelen/verwarmen op 21 graden. De unit gaat dan pas weer aan als er een temperatuurverschil is van +/- 2 graden. Vervolgens gaat de unit weer koelen/verwarmen en voor dat de unit gaat koelen of verwarmen kan de temperatuur al circa 3 graden afwijken van de ingestelde temperatuur.